Radovi

Priključak

Uslovi priključenja na mrežu ...

Savjeti potrošačima

Korisno je znati ...

Foto Galerija

Naše fotografije ... „Vodovod“ a.d. Prijedor je 22. marta obilježio Svjetski dan voda akcijom čišćenja divlje deponije otpada u zoni sanitarne zaštite bunara EB1, EB2 i EB3 u Tukovima. Akcija je počela oko 09:00 časova, a sakupljeni otpad prevezen je na regionalnu deponiju Kurevo.

Ova divlja deponija otpada nastala je kao rezultat nesavjesnog ponašanja pojedinih građana, koji ovakvim ponašanjem direktno ugrožavaju kvalitet pitke vode bunara u Tukovima, kojom se snabdijevaju stanovnici Prijedora. Iako je „Vodovod“ i prošle godine izveo istu akciju, kada je uklonjen sav otpad na ovom području, ponovo smo svjedoci nagomilavanja otpada u zoni zaštite izvorišta, iako se Programom sanitarne zaštite jasno definišu sve mjere zaštite u zonama zaštite izvorišta, uključujući i vrste poljoprivrednih djelatnosti koje se mogu obavljati na tom području. 

 Ovom akcijom, koju „Vodovod“ Prijedor provodi već nekoliko godina, želimo skrenuti pažnju javnosti na probleme vezane za vodu i vodne resurse i apelovati na svijest građana da posvete veću pažnju očuvanju izvorišta pitke vode i adekvatnoj brizi o njima.

Svjetski dan voda se obilježava širom svijeta još od 1993. godine, sa ciljem da se skrene pažnja na važnost zaštite vode i vodnih resursa, posebno imajući u vidu ogroman nedostatak vode za piće koji postoji u mnogim zemljama svijeta.

Slogan ovogodišnjeg Dana voda je „Voda i poslovi“ i posvećen je pitanju kako dovoljna količina i kvalitet vode može promijeniti uslove života radnika i čak transformisati društva i ekonomije.

© 2017 Vodovod a.d. Prijedor. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU General Public License.